• Elevi impactați: 300 elevi
  • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Preșcolar
  • Urgența alertei: Foarte urgenta
  • Unitatea scolara:Scoala gimnaziala ,, Dragos Marin" , loc. Stefan cel Mare
  • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri, Cărți & Manuale Școlare
Alte nevoi ale clasei
Soft gratuit de biblioteca
Problema sesizată

Buna ziua , ma numesc Adriana Iliuta , responsabil Centrul de Documentare si Informare ( biblioteca scolii) , locul unde elevii , cadrele didactice , comunitatea vin sa realizeze proiecte , parteneriate si activitati din toate domeniile de activitate . Într-o perioada în care bombardamentul informatic este fără precedent, iar mijloacele de culegere a datelor nu mai presupune neaparat apelarea la o carte, aşa cum se făcea odinioară, este imperios necesar a se persevera pentru această indeletnicire extrem de plăcută. Dotarea cu mobilier a bibliotecii este noua dar cartile sunt foarte vechi . In aceasta perioada toate proiectele internationale , nationale , activitatile s-au desfasurat online foarte greu deoarece biblioteca are nevoie de o dotare cu 3-4 calculatoare , soft de biblioteca , volume din literatura romana si universala , conform cu programa scolara . Aceaste calculatoare necesare in realizarea proiectelor , portofoliilor , temelor pentru elevii care provin din familii defavorizate .

Demersuri realizate

Dupa constructia noului sediul al bibliotecii , s-a achizitionat mobilier nou , finantat de consiliul local , in fiecare an scoala aloca suma de 2000 ron . de la buget pentru achizitie carte . Munca bibliotecarului a continuat prin depunerea unei cereri la Depozitul Bibliotecii Nationale a Romaniei , am obtinut o donatie de carte din domenii de cunoastere diferite , putine fiind conform cu programa scolara , printr-un proiect , biblioteca scolii a castigat concursul CarteTeca 2022 , o donatie de 2500 ron. pe care i-am investit in achizitie de carte noua . Am lansat campania de donatii catre elevi , cadre didactice , parinti , rezultatul nu este cel la care ne-am asteptat . Localizata intr-o zona defavorizata , cu putini investitori locali , cu agenti economici foarte putini , munca bibliotecii de a obtine finantari , donatii este foarte mare , cu rezultate putine , asa ca incercam sa inscriem biblioteca pe hartaedu.ro , pentru obtinerea dotarilor minime pentru functionare, stimularea si atragerea utilizatorilor catre lectrura, catre carte .

Detalii de contact
Localizare

Str.Scolii , nr. 30 , localitatea Stefan cel Mare , judetul Calarasi , Romania

1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
  • gazarita
    iunie 13, 2022 at 5:25 pm

    Doamna bibliotecar Iliuta este un om implicat in ceea ce inseamna biblioteca scolara, in relatiile cu elevii, in dorinta de a avea o biblioteca moderna si de a oferi elevilor scolii unde activeaza sanse egale de dezvolare similare celor din mediul urban. De ce este necesar un soft de biblioteca? Pentru ca ajuta bibliotecarul sa tina o evidenta clara a ceea ce are in biblioteca, atat ca fond cat si carti imprumutate, softul poate sesiza bibliotecarul cand un utilizator a intarziat in aducerea cartii inapoi la biblioteca si in plus aduce biblioteca scolara in secolul XXI cand aproape totul este informatizat.

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Calarasi sau din regiunea Muntenia.