• Elevi impactați: 40 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Nr 1, Mangalia
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri, Imprimantă
Problema sesizată

Calculatoare pe care le avem sunt foarte vechi și deși avem laborator de informatică și video proiector , nu le putem folosi din cauza calculatoarelor defecte care nu se mai aprind, nu se conectează la internet, nu pot fi folosite pentru aplicații. Sunt profesor de limba română, însă simt lipsa calculatoarelor pentru a-mi putea face lecția atractivă pentru elevii din era digitalizării.

De asemenea, doamna profesoara de tic nu reușește să transmită toate informațiile, fiind nevoită să desenez de cele mai multe ori cum arată un program, iar eficiența învățării nu este la capacitate maxima, deoarece elevii nu exersează in mod real.

Fiind o comunitate săracă majoritatea elevilor provenind din medii defavorizate (rromi, familii monoparentale, părinți plecați în străinătate), nu au posibilitatea de a exersa nici acasă, iar ca viitori adulți nu vor face față cerințelor societății.

Mai mult, în timpul orelor online, procesul este îngreunat în momentul in care profesorii doresc să se conecteze. Aceștia sunt nevoiți fie să aducă laptop cu ei, pentru unii fiind dificil să se deplaseze pe navetă cu acesta, fie să se conecteze de pe smartphone, dar și aici sunt probleme cu conexiunea, microfonul sau alte detalii tehnice neîntâlnite pe calculator.

Demersuri realizate

Am apelat și la alte ONG-uri , dar am ales sa primim tablete pentru elevi în acest timp al pandemiei. Profesorii mai aduc laptopurile proprii , dar e greu și pierd mult timp din ora pentru a le conecta . Am înființat asociația de părinți , dar fondurile strânse sunt infime.

Detalii de contact
Localizare

Strada Matei Basarab 44, Mangalia, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .