• Elevi impactați: 35 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Craiova
 • Nevoi menționate: Tablă interactivă
Problema sesizată

Problema cu care se confruntă clasa „Micii Astronauți”, atât în activitățile școlare de zi cu zi, cât și în perioada pandemiei, este lipsa unei table interactive în sala de clasă. Acest lucru afectează în mod direct activitățile elevilor prin neefectuarea temelor sau refuzul de a participa la activitățile care se bazează pe utilizarea tehnologiei și necesită, de cele mai multe ori, implicarea părinților.

Deși 10% din elevi se descurcă cu utilizarea tehnologiei, cunosc aplicațiile  și platformele utilizate până în prezent, cea mai mare parte din elevi are nevoie de a exersa/experimenta tehnologia la școala, sub îndrumarea mea.

Pe lângă experiența pe care o vor căpăta elevii în utilizarea tehnologiei cu ajutorul tablei interactive, elevii vor putea beneficia și de o oferta generoasă de lecții interactive de științe, de matematică, de limba română, de arte vizuale, de experiențe interactive, concursuri, quizz-uri etc. la care elevii vor fi dornici să participe.

Sunt unul dintre cei 25 de Ambasadori Îndreptar Digital la nivel național, sunt pasionată de tehnologie, programare, codare, dar, totuși, începutul pandemiei mi-a oferit un experiment grozav, din care am învățat că nu este suficient doar să știi, ci că trebuie să aplici în sala de clasă ceea ce știi.

Eram în clasa I și făceam primii pași în utilizarea tehnologiei - inclusiv în pauze, elevii exersau, sub supravegherea mea, pe laptopul personal și cu ajutorul unui videoproiector,  scrierea literelor în Word Art și scrierea mesajelor în Padlet. Foarte repede au învățat copiii unii de la alții. Acest lucru ne-a fost foarte util atunci, iar Padlet a reprezentat pentru noi „sala de clasă” până când am descoperit google classroom. M-am bucurat mult că elevii mei au avut exepeiența necesară, minimă, de a intra în contact cu ceilalți colegi și s-au simțit în sigurață.

Am evoluat mult de atunci, suntem în continuă schimbare și trebuie să ținem pasul cu noile tehnologii și cu lecțiile interactive, de aceea, ne dorim foarte mult o tablă SMART în clasă.

Cred cu tărie că învățarea din sala de clasă trebuie să fie o bucurie (elevii să facă ceea ce le place), cu multă „joacă” (să învețe unii de la alții, să se motiveze reciproc), cu perseverență  (să exerseze mult, încercare-eroare). O tablă interactivă în sala noastră de clasă ne –ar aduce această bucurie, ne-ar da posibilitatea să ne împrietenim cu tehnologia, să ne „jucăm” mai mult, chiar și în pauze, astfel încât să căpătăm încredere în forțele proprii și experiența necesară, astfel încât, să îi putem ajuta noi pe părinți, atunci când este nevoie.

Demersuri realizate

Până acum am căpătat multă experiență în utilizarea programelor Scratch, Python și Ozobot prin proiectele finanțate de către Asociația TechSoup, în cadrul Meet and Code cu ajutorul căreia am reușit să achiziționăm trei tablete pe care le utilizăm când este nevoie. Efectivul nostru este de 35 de elevi, de aceea, o tablă interactivă ar putea ușura munca și accesul la tehnologie.

Am observat, însă, reticența unor elevi de a participa la activitățile bazate pe tehnologie, motivând că nu știu să o utilizeze. Acest lucru ar putea fi rezolvat prin exersare la școală, alături de mine și de colegii lor care au cunoștințe în utilizarea tehnologiei.

Am mai aplicat pentru alte proiecte, dar nu am primit finanțare.

Ne dorim ca școala să fie locul unde noi, „astronauții și căpitanul”, putem să prindem aripi, putem să ne pregătim pentru viitor cu ajutorul dispozitivelor moderne de învățare, respectiv tabla interactivă.

Vă mulțumim mult pentru că investiți în educația noastră!

https://www.facebook.com/CuvantulLibertatii/posts/4443689059077052

https://indreptardigital.ro/post_type_news/sala-de-acasa-a-invatatoarei-nicoleta-barbu/

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Craiova
 • Localitatea Craiova
 • Persoana de contact: Barbu Nicoleta
 • Telefon: 0251 588 429
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: NicoletaB
Localizare

Aleea Arhitect Duiliu Marcu 16, Craiova, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .