• Elevi impactați: 300 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Liceu, Preșcolar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Liceu cu Program Sportiv
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri, Imprimantă, Videoproiector
Problema sesizată

Din păcate, la Liceul cu Program Sportiv din Mun. Satu Mare, elevii din clasele: pregătitoare, clasa a II-a, clasa a III-a, clasa a V-a, clasa a VIII-a, clasa XI-a, clasa a XII-a, nu beneficiază de videoproiector, laptop, imprimantă.

În aceste condiții desfășurarea actului didactic este foarte dificilă, elevii fiind astfel lipsiți de accesul total la o educație modernă. Știm foarte bine că egalitatea de șanse reprezintă conceptul conform căruia toate fiinţele umane sunt libere să-şi dezvolte capacităţile personale şi să aleagă fără limitări impuse de roluri stricte. Egalitatea de şanse are la baza asigurarea participării depline a fiecărei persoane la viața economică și socială, fără deosebire de origine etnică, sex, religie, vârstă, dizabilități etc. Şcoala este leagănul copilăriei în care toate speranţele pot deveni realitate dacă cei care iau parte la activităţile de învăţare, profesori şi elevi, conştientizează diversitatea şi complexitatea naturii umane şi valorifică fiecare talent sau latură creativă.

"Asigurarea accesului la educaţie este unul dintre mijloacele prin care acest obiectiv se poate atinge, pentru că, la nivelul majorităţii societăţilor, un nivel înalt de educaţie se asociază cu un loc de muncă mai sigur şi mai bine plătit, cu o stare de sănătate mai bună, cu creşterea gradului de colaborare dintre membrii societăţii şi a celui de implicare civică etc. Este însă la fel de adevărat că „scăderea inegalităţilor şcolare se  explică  mai   degrabă  prin  scăderea inegalităţilor sociale sau printr-o mai mare securitate socială furnizată celor mai săraci din aceste ţări,  decât  prin  reformele educaţionale. Explicaţia pentru această situaţie este una foarte simplă: fiind satisfăcute nevoile  de bază – hrană, securitate personală, venituri, locuinţă etc. – populaţia îşi poate orienta o parte mai mare a resurselor către educaţie şi îşi poate stabili obiective pe termen mediu şi lung legate de evoluţia educaţională şi cea socio-profesională.

Soluţia adoptată diferă de la un sistem de învăţământ la altul, până acum neidentificându-se o soluţie-miracol. Cert este că resursele publice sunt limitate şi nu pot acoperi nevoile tuturor membrilor societăţii şi cu cât nivelul de dezvoltare   economică   al unei ţări este mai scăzut  cu   atât   ponderea populaţiei care are nevoie de suport este mai mare. Diferenţele dintre capacitatea statului de a acoperi costurile cu educaţia şi cele ale populaţiei se reflectă în nivelul inegalităţilor dintre diferite categorii sociale în ceea ce priveşte accesul şi succesul în educaţie." (Accesul la educație pentru toti: Egalitatea de șanse în învățământul românesc)

V-am fi profund recunoscători dacă ați putea să ne ajutați în acest demers, ca să putem oferi astfel și celorlalți elevi posibilitatea să aibă un acces total la educație și dreptul la egalitatea de șanse.

Demersuri realizate

Această situație există de câțiva ani buni, o parte din clase au fost dotate cu videoproiector prin programul ROSE, însă fondurile au fost limitate și insuficiente pentru a oferi materiale tuturor claselor! Nu am reușit să dotăm și restul claselor, iar elevii care sunt lipsiți de aceste dureri au mult de suferit în sensul că actul educațional este privat de unele facilități.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Liceu cu Program Sportiv
 • Localitatea Satu Mare
 • Persoana de contact: Ligia Banciu
 • Telefon: 0740920662
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: EllyJeler
Localizare

Strada Ioan Slavici 43, Satu Mare, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .