• Elevi impactați: 106 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnaziala Țintea
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri
Problema sesizată

La Școala Gimnaziala Țintea laboratorul de informatica este incomplet dotat. Există un număr de 10 laptopuri obținute tot din donații, număr care nu este în concordanță cu media de de elevi pe clasă.  Mai mult decât atât, în aceste condiții de pandemie, pentru respectarea normelor de siguranță și distanțare, nu pot lucra 2 elevi pe un dispozitiv. Ne dorim sa asiguram tuturor elevilor șanse egale în învățare, mai ales ca o parte dintre elevii noștri provin din medii dezavantajate, din familii monoparentale sau sunt în grija bunicilor, părinții lucrând în străinătate.  Dezvoltarea competențelor digitale trebuie realizată la școală, intr-un mediu propice, cu profesori specializați și cu resurse materiale de calitate și suficiente.

În plus, trăim în era digitalizarii, învățământul online a devenit o obișnuință  și o necesitate în același timp. Ideal ar fi ca fiecare clasă trebuie sa aibă în dotare cel puțin un laptop pe catedra pentru a putea cadrul didactic sa se conecteze online cu elevii care nu pot participa fizic la cursuri.

Demersuri realizate

La acest moment cu ajutorul unei asociații sunt 10 laptopuri pe care profesorul de informatica le folosește în timpul orelor, iar elevii le folosesc prin rotație. Cadrele didactice se folosesc tot de aceste 10 dispozitive atunci când trebuie să se conecteze online cu elevii care nu pot participa fizic la ore. Se adaptează metodele și strategiile de învățare în funcție de resursele financiare și materiale existente.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnaziala Țintea
 • Localitatea Baicoi
 • Persoana de contact: Constantin Silvia Florentina
 • Telefon: 0734631417
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Silvia10
Localizare

Strada Independenței 188, Băicoi, Baicoi, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .