• Elevi impactați: 30 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Nr. 1 Toflea, Galați
 • Nevoi menționate: Kit-uri Educaționale, Materiale didactice
Problema sesizată

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Toflea provin din medii defavorizate și cu posibilități materiale reduse. Pentru a-i motiva să vină la școală, noi, cadrele didactice căutăm soluții permanent. Aș dori să ne sprijiniți cu câteva kit-uri educaționale: pentru Muzică și mișcare: clopoței, baghete etc. , pentru Comunicare în limba română: kit-uri educaționale ce ne pot fi de ajutor pentru îmbogățirea și activizarea vocabularului.
Deoarece ei vorbesc acasa limba romani, la scoala se descurca destul de greu cu vorbitul limbii romane.
Am dori ca acesti elevi sa aiba sanse egale de invatare și sa le pot oferi tot ce este nevoie.
Activitatea ludică reprezintă un stil de viaţă pentru cea dintâi vârstă a omului. Prin joc copilul creşte, se dezvoltă armonios explorează universul, se înţelege pe sine, îşi comunică convingerile şi învaţă cum funcţionează societatea găsindu-şi un loc al său în viaţă. Această activitate atât de firească precum respiraţia, clipitul sau oftatul oferă posibilitatea copilului încă din primele zile de viaţă să acţioneze în mod constructiv pentru clădirea propriei personalităţii.

Lipsa jocului, sau înlocuirea lui cu ascultarea vorbelor scrierea şi rezolvarea de multe exerciţii monotone, stresul indus cu cele mai bune intenţii pentru creşterea performanţelor duce la blocarea energiilor care susţin dezvoltarea.

Dacă elevii sunt antrenaţi în activităţi de joc muzical acestora li se dezvoltă pe lângă deprinderi muzicale, o serie de laturi ale personalităţii, voinţă, activism, creativitate, sociabilitate care conduc spre o dezvoltare autonomă. Acest lucru se poate realiza rămânând în permanent contact cu ceea ce ne-a dat natura ca prin instrument pentru cunoaştere şi dezvoltare: jocul.

Demersuri realizate

Am încheiat diferite contracturi de parteneriat cu diferite școli și le-am înființat o sală de lectură: Ceainăria elevilor. Am dotat-o cu cărți, jocuri educative.
Am demarat un demers si pe aceasta platforma cand a inceput pandemia si am primit sponsorizare de tablete și laptopuri.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Nr. 1 Toflea, Galați
 • Localitatea Toflea
 • Persoana de contact: Lăbuș Daniela
 • Telefon: 0766709162
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: DanielaLabus
Localizare

Strada Școlii 40, Toflea, Galați, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Galați sau din regiunea Moldova.