• Elevi impactați: 622 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnaziala ,,Dominic Stanca,,
 • Nevoi menționate: Instrumente muzicale
Problema sesizată

Arta în general binedispune, iar muzica vindeca.
Timp de aproape 2 ani, elevii Școlii Gimnaziale ,,Dominic Stanca,, au învățat online iar metodele de lucru în timpul orelor de educație muzicală au fost o adevarata provocare. Odată cu întoarcerea elevilor în sala de clasa s-a evidențiat o dorință arzătoare a acestora de a învăța muzica pornind de la partea practica a acesteia spre cea teoretică. Cum 80% din educația muzicală o reprezinta practica și fiecare eveniment la nivel de unitate școlară sau municipalitate este însoțit de un program artistic,copiii și-au exprimat dorința de a învața să cânte la diverse instrumente muzicale. Conducerea școlii ne-a susținut punându-ne la dispoziție o sală de clasă cu mobilierul necesar, care în timp a devenit cabinet de muzică. Și cum orice laborator sau cabinet are nevoie de materiale didactice, cabinetul nostru are nevoie de șase chitare și șase ukulele cu huse, instrumente ce vor îmbunătăți vizibil viața cultural artistică a elevilor și implicit a școlii.

Demersuri realizate

În decursul carierei didactice dar mai ales în ultimii ani, am achiziționat din fonduri proprii instrumente muzicale și echipamente audio în valoare aproximativă de șapte mii lei, iar ulterior școala a contribuit cu diverse echipamente IT. Revenind din toamna anului trecut la o oarecare normalitate, elevii școlii au cerut cercuri de chitară și ukulele, însă cabinetul nu dispune de aceste instrumente muzicale, iar fondurile școlii au fost direcționate spre achiziționarea de echipamente igienico-sanitare.

Detalii de contact
Localizare

str Eroilor nr 23 A

80 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

80 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Mierlici Andrei
  mai 17, 2022 at 7:53 pm

  este nevoie de instrumente

 • Vale Muntean
  mai 17, 2022 at 4:10 pm

  Copiii au nevoie de ce este mai bun pentru a se dezvolta corespunzător pe toate planurile.

 • Mîndra Darius
  mai 17, 2022 at 2:40 pm

  Susțin!

 • Daian Andreea
  mai 17, 2022 at 10:47 am

  Doresc că elevii să aibă posibilitatea de a învăța să cânte la diverse instrumente!

 • Urițesc Livia
  mai 16, 2022 at 9:23 am

  Muzica înnobilează sufletul!

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Hunedoara sau din regiunea Transilvania.