• Elevi impactați: 10 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:ȘCOALA GIMNAZIALĂ SPECIALĂ ”CONSTANTIN PĂUNESCU” IAȘI
 • Nevoi menționate: Imprimantă, Tablă interactivă
Problema sesizată

Suntem o clasă de elevi speciali din cadrul Școlii Gimnaziale Speciale ”Constantin Păunescu” Iași și suntem dornici să descoperim lumea înconjurătoare cu inocența și bucuria pe care o au toți copiii la vârsta noastră. Spațiul clasei noastre este unul frumos și primitor, însă nu acoperă nevoia de explorare senzorială pe care o resimțim. Pentru noi, este foarte important să avem stimuli atractivi care să ne capteze atenția și care să ne provoace la învățarea prin descoperire. Exersarea învățării cu ajutorul simțurilor, prin vizualizare, audiție ori exercițiile-joc interactive ne captivează și ne ajută să ne dezvoltăm abilitățile pentru viață.
Utilizarea tehnologiei și îndeosebi a unei table interactive în contextul predării-învățării la elevii cu dizabilități devine o necesitate având în vedere cât de important este să oferim copiilor speciali suportul concret-intuitiv fără de care învățarea ar fi mult mai greoaie.
Dotarea sălii de clasă cu o tablă interactivă și cu o imprimantă multifuncțională ne-ar ajuta enorm să oferim copiilor cu dizabilități șanse egale la educație. Precizăm că pentru această categorie de elevi, nu există manuale școlare sau alte suporturi curriculare avizate de minister. În condițiile unei oferte educaționale limitate care minimizează șansele acestor copii, compensarea prin mijloace moderne de învățământ ar fi mai mult decât binevenită.

Prin urmare, vă adresăm rugămintea, să ne susțineți cauza, astfel încât, din toamnă, să începem un nou an școlar într-un cadru modern și stimulativ!
Echipa de profesori:
Prof. Monica Macovei
Prof. Aursulesei Anamaria

Demersuri realizate

Știm cu toții cât de limitate sunt resursele primite de către școli de la bugetul de stat. Învățământul special a avut întotdeauna de suferit, fiind mereu marginalizat. Cu toate acestea, nevoia de materiale didactice concret-intuitive în lucrul cu elevii cu cerințe educaționale speciale este foarte mare, profesorii fiind de multe ori puși în situația de a compensa penuria de materiale cu resurse din venituri proprii.
Dotarea sălii de clasă cu bani de la bugetul școlii acoperă doar mobilierul strict necesar și un calculator care are ani buni de funcționare. O tablă interactivă rămâne, pentru moment, doar un vis.

Detalii de contact
Localizare

Bulevardul C.A. Rosetti, Iași, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Iasi sau din regiunea Moldova.