• Elevi impactați: 60 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Nr. 1
 • Nevoi menționate: Bănci&Scaune, Dulapuri & rafturi, Tablă interactivă
Alte nevoi ale clasei
-aparat de aer condiționat
Problema sesizată

Am preluat clasa a II-a A de la Școala Gimnazială Nr. 1, Rm. Sărat la începutul acestui an școlar (elevi isteți și silitori, cu rezultate foarte bune la învățătură și cu multe premii obținute la concursurile școlare) și am învățat (atât noi cât și o clasă de gimnaziu, în schimbul de după-amiază) într-o sală de clasă care nu arată bine deloc. Pe scurt, problemele din acest spațiu care nu a mai fost modernizat de mult timp, sunt următoarele:
-parchetul este vechi, iar stratul superior a dispărut în multe locuri;
-lambriul, la fel de vechi, a fost distrus în timp în încercarea de a fi curățate mâzgălelile elevilor mai mari și indisciplinați care au învățat în schimbul de după-amiază în anii anteriori;
-mobilierul școlar este incomplet, avem bănci din seturi diferite, atât de două persoane cât și modulare, aflate în stare foarte proastă, iar scaunele sunt total nefuncționale și pun în pericol sănătatea coloanei vertebrale a copiilor, deoarece nu se potrivesc ca înălțime cu băncile și sunt și deformate; avem nevoie de 31 de seturi de bănci individuale + scaune, frumoase, rezistente și, poate, cu un strop de culoare;
-una dintre cele două table albe, magnetice este distrusă aproape în totalitate (de-a lungul anilor, unii elevi din seriile anterioare au scris cu marker permanent, iar stratul superior s-a zgâriat și s-a șters); ne-am dori să înlocuim această tablă cu una interactivă pe care consider că elevii mei o merită din plin;
-atât în primele săptămâni ale anului școlar, cât și începând cu luna mai, temperatura în clasă este aproape insuportabilă, clasa noastră fiind poziționată spre soare aproape întreaga zi; din acest motiv, consider că atmosfera de lucru în această perioadă ar fi net îmbunătățită cu ajutorul unui aparat de aer condiționat care să aibă capacitatea de a răci un volum de aproximativ 165-170 mc de aer.

Demersuri realizate

Dat fiind faptul că am venit recent în școala noastră, nu cunosc exact toate dotările care s-au făcut în timp în această sală de clasă. Dar pot să spun ceea ce am încercat și încerc eu să fac. În primul rând, am încercat să amenajez prin forțe proprii sala de clasă cu material didactic atractiv, astfel încât copii să nu observe așa ușor mediul neprielnic în care învață. Apoi, am obținut acordul conducerii școlii pentru a contacta diverse persoane fizice sau firme pentru a ni se alătura. Cu această ocazie am aflat și faptul că autoritățile locale își doresc să sprijine modernizarea școlii, dar anul acesta, vor direcționa o mare parte din bani pentru izolarea exterioară a clădirii, repararea podului, schimbarea caloriferelor și a geamurilor. Așa că, fiind vorba și despre un oraș destul de mic, fondurile sunt limitate și ar trebui să mai așteptăm până când vor exista bani și pentru amenajările interioare. De asemenea, am informat părinții despre nevoile pe care le avem, iar aceștia s-au arătat deschiși să ne ajute cu sume de bani și sprijin fizic (adică să participe concret la activitățile de renovare), însă sumele strânse de ei vor acoperi o foarte mică parte din necesar, respectiv înlocuirea parchetului și a lambriului. Tot pentru a demara această acțiune, am donat 3,5% din impozitul pe profit de anul trecut către Asociația Etalon a părinților elevilor școlii noastre care, apoi să ne sprijine în achiziționarea unora dintre materialele necesare.

Detalii de contact
Localizare

Râmnicu Sărat, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Buzau sau din regiunea Muntenia.