• Elevi impactați: 17 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială "Aurel Teodorescu" Stejari
 • Nevoi menționate: Bănci&Scaune, Dulapuri & rafturi, Materiale didactice
Problema sesizată

Clasa unde îmi desfășor activitatea, ca profesor pentru învățământ primar, nu a mai fost recondiționată de mai bine de 20 de ani. Mobilierul școlar este deteriorat, parchetul este din anul 1974, anul construirii școlii, iar materialul didactic disponibil este, in proporție foarte mare, doar cel achiziționat din surse proprii. Clasa necesită renovare, schimbarea ușii de la intrarea in sala de clasă, înlocuirea parchetului vechi de 48 de ani cu o pardoseală specifică sălilor de clasă pentru învățământul primar. Mobilierul școlar este deteriorat și necesită înlocuirea acestuia cu băncuțe individuale reglabile necesare elevilor pe parcursul celor cinci ani de studiu petrecuți în sala de clasă. Menționez că actualul mobilier, pe langa faptul că este vechi și deteriorat, aceasta nu corespunde nevoilor fizice ale elevilor, deoarece, atât băncuța cât și scaunul individual nu se reglează pe înălțime.

Demersuri realizate

Fosta conducere a unității școlare, din perioada 2011/2020, nu a răspuns solicitărilor mele in ceea ce privește rezolvarea acestor probleme, iar comunitatea locală a invocat lipsa banilor. În ultimul an, schimbandu-se conducerea școlii, s-au reușit, din sponsorizări, doar achiziționarea a două table magnetice și perdele cu draperii. Comitetul de părinți nu a reușit să ne sprijine în acest demers deoarece, marea majoritate a acestora, nu au serviciu sau alte surse de venit, ei abia reușind să ofere copiilor un trai decent. Noua conducere a depus numeroase cereri de sponsorizare către societăți comerciale/ I.I./ PFA-uri,etc., dar nu s-au obținut decât fonduri infime comparativ cu necesitățile unității școlare.
Unitatea școlară a înaintat documentația inscriindu-se și în programul demarat de organizația non-profit
BookLand România. De asemenea, unitatea școlară a depus și scrisoarea de intenție în PNRR în Programul Național de reducere a abandonului școlar unde sperăm să fie selectați de către aceștia.

Detalii de contact
Localizare

Str Principala, Nr. 369

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .