• Elevi impactați: 325 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială ”Ion Luca Caragiale”
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri, Tablă interactivă, Videoproiector
Problema sesizată

Centrul de documentare și informare (CDI) este un spațiu pedagogic public, un centru de resurse pluridisciplinare, ce pune la dispoziția elevilor, cadrelor didactice și a comunității informații pe suporturi diferite (fond de carte, reviste, CD ROM-uri, DVD-uri, calculatoare conectate la internet, echipament de multiplicare, consumabile), desfășoară activități pedagogice (inițiere în cercetarea documentară) și pune în practică proiecte de animație culturală și pedagogică. Centrul de documentare și informare oferă elevilor structuri și resurse documentare și umane ce vor contribui la o mai bună inserție școlară prin realizarea următoarelor obiective:

- asigurarea egalității șanselor prin accesul la informație și cultură a elevilor, profesorilor și a membrilor comunității locale;
- favorizarea gustului pentru lectură;
- dobândirea cunoștințelor, formarea abilităților și competențelor transferabile;
- utilizarea metodelor de lucru diversificate; acordarea de sprijin elevilor aflați în dificultate;
- inițierea elevilor în orientarea într-un centru de documentare și informare;
- deschiderea școlii spre exterior, spre comunitatea locală;
- promovarea unei pedagogii inovatoare, care dinamizează și modernizează parcursurile pedagogice tradiționale;
- dezvoltarea atitudinii pozitive față de învățare;
- deprinderea de a munci în echipă;
- formarea cetățeanului conștient și autonom, adaptat la lumea actuală prin intermediul vieții școlare;
- accesul liber la raft;
CDI-ul este instrumentul pedagogic prin care se pot realiza toate aceste obiective.

În acest sens, doresc să subliniez faptul că dotările privind echipamentele informatice din acest centru sunt perimate, vechi și nu mai fac față solicitărilor elevilor. Avem nevoie de 5 calculatoare/laptop-uri, o tablă smart și un videoproiector în vederea desfășurării în bune condiții și cu succes a proiectelor și activităților educative formale, non-formale și extracurriculare. De asemenea doresc să specific faptul că nu de puține ori CDI-ul este locul de întâlnire dintre elevi, părinți, comunitate, dar mai ales al echipei pedagogice din școală, fiind astfel considerat, pe bună dreptate, ”inima școlii noastre”.

Demersuri realizate

Centrul de Documentare și Informare al școlii a fost creat printr-un proiect al instituției noastre în urmă cu aproximativ 11 ani, prin 2010, cu fonduri primite exclusiv din partea Asociației de Părinți de la acea vreme. Din păcate, Asociația de părinți, care ne-ar putea sprijini, nu mai există iar nevoia de a înlocui aceste dispozitive este reală, stringentă și urgentă, datorită uzurii acestora. În contextul actual, când toate instituțiile caută soluții pentru digitalizare dispozitivele electronice funcționale din acest spațiu destinat elevilor, părinților, profesorilor și nu în ultimul rând comunității locale, sunt mai mult decât necesară.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială ”Ion Luca Caragiale”
 • Localitatea Baia Mare
 • Persoana de contact: Ionița Mateșan
 • Telefon: 0742695477
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Ionita Matesan
Localizare

Bulevardul Traian 26a, Baia Mare, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă