• Elevi impactați: 325 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnaziala I. L. CARAGIALE
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri
Problema sesizată

Scoala noastra are nevoie urgenta de o reînnoire a echipamentelor și dispozitivelor informatice. Şcoala pune la dispoziţia elevilor un laborator de informatică, dotat cu 20 de calculatoare conectate la internet, precum şi sprijin personalizat de iniţiere în utilizarea calculatorului. Din păcate, dispozitivele de care dispune școala, cu sistem de operare Windows XP, Pentium 1 si 256MB memorie sunt vechi și depășite, nemaiputând face față nevoilor actuale. Elevii sunt nevoiti sa se grupeze mai multi la un calculator deoarece unele din ele funcționează extrem de greu.
De asemenea, la gimnaziu exista clase mai numeroase de elevi, așadar nevoia noastra ar fi de 30 de calculatoare sau laptopuri.
Ne dorim o înnoire a echipamentelor informatice, care să îmbunătățească actul educațional și să încurajeze elevii să se pregătească pentru acest domeniu de activitate, însă bugetul nu ne permite, iar proiectele depuse de către UAT Baia Mare nu includ acest segment, în momentul de față. Solicitarea noastra vine si in contextul actual, in care abilitatile de utilizare a calculatorului reprezinta o competenta esentiala in secolul 21.

Demersuri realizate

Din partea scolii, pana in prezent, s-au depus doua cereri de finantare
1. la Yari Romania, Filiala Cluj Napoca in anul 2020
2. Prin proiectul Tara lui Andrei in anul 2018

Scoala nu a primit finantarea solicitata la niciuna din cele doua solicitari.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Scoala Gimnaziala I. L. CARAGIALE
 • Localitatea Baia Mare
 • Persoana de contact: Hogye Cristina Erika
 • Telefon: 0748236548
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: CristinaHogye
Localizare

Bulevardul Traian 26a, Baia Mare, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă