• Elevi impactați: 21 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR 1 POIENARII DE MUSCEL
 • Nevoi menționate: Imprimantă
Problema sesizată

Clasa fluturașilor din Poienarii de Muscel are nevoie de o imprimantă

În acest an școlar sunt învățătoare la clasa pregătitoare de la Școala Gimnazială Nr. 1 Poienarii de Muscel. Nevoia acută care se simte încă din primele zile de la deschiderea anului școlar este cea a unei imprimante multifuncționale.

Acest dispozitiv este absolut necesar deoarece copiii de 6 ani au nevoie de cât mai mult suport vizual: fișe de lucru, imagini, jetoane care să le înlesnească înțelegerea conceptelor abstracte. La această vârstă, gândirea lor se situează la nivelul operațiilor mintale concrete, când totul apare abstract, dificil de înțeles. De aceea, o imprimantă color este de un real folos pentru lucrul efectiv cu materiale concrete. Acești copii au intrat într-o nouă etapă a vieții, cea de școlar, când apar responsabilitățile, regulile, respectarea unui program zilnic, iar prioritară este adaptarea.

Având în vedere contextul pandemic, fluturașii clasei pregătitoare nu au dobândit mult achiziții în preșcolaritate, deoarece unii părinți s-au temut să îi ducă la grădiniță. Așadar, este nevoie de muncă susținută de materiale concrete, intuitive, fișe de lucru individual și în colaborare,  materiale didactice de afișat în clasă, personaje din povești, etc. care să faciliteze punerea bazelor competențelor ciclului primar (comunicare, colaborare,creativitate, sensibilizare și exprimare culturală). O imprimantă a clasei, ar contribui foarte mult la acestea și ar îmbunătăți timpul de lucru la activitățile educative.

Mai precizez faptul că am în clasă laptop, videoproiector oferite de către școală și, un lucru de care sunt foarte mândră: o tablă interactivă, oferită de Narada în urma unui proiect educațional, depus de mine. Deci, această imprimantă multifuncțională ar completa TABLOUL IT al clasei.

Demersuri realizate

În anul școlar anterior am avut clasa a patra cu un număr mai mic de elevi. Fiind mari, puteam să lucrăm, în modul frontal, fișe de lucru pe care le proiectam pe tablă. Un alt aspect de reținut este faptul că la clasa a patra aveam manuale școlare, lucru care nu se regăsește și la nivelul clasei pregătitoare. Atunci când trebuia să printez materiale foloseam imprimanta personală, care din nefericire, s-a defectat.

Am discutat cu domnul director despre necesitatea acestei imprimante la clasa pregătitoare, însă nu există fonduri adiționale pentru moment. Pentru că nu mi se pare potrivit să solicit părinților cheltuieli în acest scop, îmi doresc să obțin un sprijin extern de la oameni care cred în educație și în impactul acesteia asupra societății.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR 1 POIENARII DE MUSCEL
 • Localitatea Arges
 • Persoana de contact: Nițis Roxana
 • Telefon: 0745029285
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Roxana1982
Localizare

Strada Principală 479, Poienarii de Muscel

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 12/10/2021, LATIN PACK & SPICES SRL , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 800 lei, exprimată prin Achizitii directe.
  Clasa fluturașilor din Poienarii de Muscel are nevoie de o imprimantă
  Despre intervenție:

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .