• Elevi impactați: 31 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Nr. 2 Piatra Neamț
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri, Tablă interactivă
Alte nevoi ale clasei
31 tablete
Problema sesizată

Clasa a II-a de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Piatra Neamț are nevoie de un laptop și o tablă interactivă pentru desfășurarea optimă a activităților instructiv - educative.

În contextul actual, integrarea instrumentelor digitale moderne în procesul educațional a devenit o necesitate. Elevii clasei a II-a reprezintă generația care a petrecut cam jumătate din viața de școlar de până acum în școala on-line, învățând, astfel și să citească și să scrie. Am căutat permanent să ne adaptăm la noile tendințe, să găsim soluții optime pentru a facilita învățarea, pentru formarea competențelor specifice.

Ne dorim tare mult să avem la clasă un laptop (pentru a nu mai fi nevoiți să luăm unul cu împrumut doar pentru anumite momente ale lecției) și o tablă interactivă, pentru a crește gradul de atenție și de implicare la ore. Pentru o clasă numeroasă ca a noastră, aceasta ar fi instrumentul ideal, transformând lecțiile obișnuite  în unele interactive, dinamice, iar proiectele și activitățile extrașcolare  în experiențe de neuitat.

Demersuri realizate

La debutul clasei pregătitoare am beneficiat de un laptop (de împrumut pentru un an), urmând ca, la începutul anului școlar  2020 – 2021 să ne dotăm (cu sprijinul părinților) noua sală de clasă cu cele necesare.

În momentul în care am început școala online părinții au fost nevoiți să achiziționeze dispozitivele necesare pentru elevi și, dat fiind faptul că resursele financiare sunt limitate, toate demersurile au fost sistate. S-a încercat atragerea de fonduri prin sponsorizare, însă, până la momentul actual, nu am primit niciun răspuns favorabil.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Nr. 2 Piatra Neamț
 • Localitatea Piatra Neamt
 • Persoana de contact: Stanciu Nicoleta
 • Telefon: 0723585664
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Nicoleta Stanciu
Localizare

Strada Mărăței 6, Piatra Neamț, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .