• Elevi impactați: 6 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Profesională Specială „Ion Pillat”, Dorohoi, jud. Botosani
 • Nevoi menționate: Imprimantă, Kit-uri Educaționale, Materiale didactice
Alte nevoi ale clasei
Pentru desfășurarea activităților de recuperare sunt necesare anumite dotări și materiale didactice care, din păcate ne lipsesc în acest moment: imprimantă multifuncțională, laminator, Kit ABA, cărți senzoriale, puzzle-uri incastre, jocuri lego, cuburi ș.a. Numai utilizând materiale interactive, ilustrații colorate care pot reprezenta suport pentru un număr mare de exerciții, copiii reușesc nu doar să rețină mai ușor noțiunile predate, dar și să-și exerseze memoria, limbajul și capacitatea de a
Problema sesizată

În clasa pregătitoare sunt înscriși în acest an școlar 6 elevi cu deficiențe severe și asociate, dintre care 2 sunt școlarizați la domiciliu. 5 elevi au fost diagnosticați cu tulburări din spectrul autist și sunt non-verbali.
Caracteristice tuturor copiilor cu autism, sunt problemele de comunicare și limbaj, de socializare și comportamentele repetitive, autostimulările și interesele restrânse legate de persoane sau activități.
Un copil cu autism poate avea deprinderi de autonomie personală foarte bine formate, nivel cognitiv conform vârstei, dar să nu răspundă la nume, prezintă întârziere în dezvoltarea limbajului, contact vizual slab sau inexistent, dezinteres pentru persoanele din jur, rezistență mare la schimbare și poate să se opună la realizarea oricărei sarcini cerute de către un adult, manifestând protest vehement la încercarea de introducere în orice fel de activitate/interacțiune. Un alt copil poate întâmpina dificultăți majore în menținerea atenției în activitate, lipsa contactului vizual, probleme de autonomie personală, dificultăți în înțelegerea limbajului receptiv și expresiv, dificultăți în exprimarea verbală, dar să fie interesat de persoanele din jur si de interacțiunea cu aceste persoane, să zâmbească, să le stea in brațe și să le mângâie.

Pentru desfășurarea activităților de recuperare sunt necesare anumite dotări și materiale didactice care, din păcate ne lipsesc în acest moment: imprimantă multifuncțională, laminator, Kit ABA, cărți senzoriale, puzzle-uri incastre, jocuri lego, cuburi ș.a. Numai utilizând materiale interactive, ilustrații colorate care pot reprezenta suport pentru un număr mare de exerciții, copiii reușesc nu doar să rețină mai ușor noțiunile predate, dar și să-și exerseze memoria, limbajul și capacitatea de a generaliza noțiunile în viața de zi cu zi.

Demersuri realizate

Prin HG 564/2017, elevii cu cerințe educative speciale beneficiază semestrial de o sumă de bani (75 lei) pentru procurarea de rechizite. Din acești bani au fost achiziționate câteva materiale necesare, dar acestea sunt insuficiente pentru buna desfășurare a procesului terapeutic.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Profesională Specială „Ion Pillat”, Dorohoi, jud. Botosani
 • Localitatea Dorohoi
 • Persoana de contact: Buhaschi Ludmila
 • Telefon: 0742096219
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Ludmila_B
Localizare

Strada 1 Decembrie, Dorohoi, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă