• Elevi impactați: 24 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială ,,Basarab I”
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri, Tablă interactivă
Problema sesizată

Sunt învățătoare la clasa a III-a, o generație supusă mereu spre schimbare, o generație cu care am depășit multe obstacole, o generație care ne-a învățat că tehnologia este o metodă de predare de care nu mai putem fugi (indiferent de vârsta pe care o avem). După cum bine se știe, atât elevii cât și noi cadrele didactice, ne-am perfecționat odată și împreună asupra orelor online.
Elevii de care vă povestesc, erau în clasa a I când pandemia ne-a trimis acasă și nu am mai avut cum să socializăm decât prin mijloacele tehnologiei. Aveam format un grup pe Messenger la acea vreme, care până la apariția pandemiei era ok, dar am remarcat că nu e suficient și nici eficace. Așa că prin diferite mijloace am reușit să iau legătura cu ei și să mai vorbim despre școală, dar și să-i încurajez, să le ridic moralul și să le spun că totul va fi bine. Mulți dintre ei nu aveau telefoane, iar părinții erau la muncă, așa că a fost foarte greu să ne putem auzi/vedea.
Părinții văzând că situația continuă și că restricțiile nu se ridică, au încercat prin diferite mijloace să le facă rost de telefoane smart (de calculatoare sau laptopuri nu se putea pune probleme, erau destul de costisitoare pentru majoritatea). Când o bună parte din elevi dispuneau de mijloace tehnice am accesat platforme să fim niște adevărați autodidacți, majoritatea s-au descurcat de minune, ba chiar mai mult, m-au învățat și pe mine unele lucruri. La clasă am sprijinit fiecare elev în cunoașterea și dezvoltarea propriului potențial și am ținut cont de interesul și motivația personală astfel încât traiectul lui esențial, social să se desfășoare sub semnul succesului.
De asemenea am ținut cont de asigurarea de șanse egale de afirmare pentru toți elevii, precum și îmbunătățirea continuă a calității actului educațional, raportându-mă permanent la atingerea standardelor optime în domeniul digital.Elevii mei au abilitățile necesare utilizării mijloacelor informaționale, iar ei au nevoie de o sală de clasă dotată cu instrumente digitale.
De aceea aș dori ca până la despărțire (final de clasa a IV-a) să le ofer o Tablă Interactivă, să vadă că școala/ învățarea se combină bine cu joacă.
Aș fi recunoscătoare dacă cine m-ar putea ajuta în realizarea acestui vis.

Demersuri realizate

Pentru asigurarea condițiilor optime de desfășurare a activităților instructiv-educative și a calității actului educațional am participat la campania Kaufland, dar fără rezultat. Totuși prin bunăvoința și generozitatea părinților elevilor am reușit să susținem cât de cât calitatea actului educațional. Am folosit device-uri personale astfel încât să pot realiza lecții moderne, să folosesc manualele digitale .

Detalii de contact
Localizare

Strada Posada 1, Curtea de Argeș, Curtea de Arges, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Arges sau din regiunea Muntenia.